Casa de cultura Mihail Sadoveanu Pascani
x
Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii. Sunt de acord.
Acasa
Lun-Vin 8:00 - 13:00 / 17.00-20.00

 • Inregistrare

Calendar evenimente

"Nu cunosc alta libertate pentru oameni decat cultura"

Mihail Sadoveanu
 • Armonii de primavara
  Armonii de primavara
  Să vină primăvara...și să ne pară bine...
  Vă așteptăm pe 28 februarie începând cu orele 10.00 în Piațeta de fața Primăriei Municipiului Pașcani să ne bucurăm îmreună de venirea primăverii cu cântec, dans, voie bună, mărțișoare, produse tradiționale și multe alte surprize!
  in Februarie
 • Spectacol sustinut de Marcel Pavel
  Spectacol sustinut de Marcel Pavel

  Dragii noștri spectatori,
  Vă așteptăm să sărbătorim împreună ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII alături de MARCEL PAVEL, acompaniat de Orchestra Filarmonicii GEORGE ENESCU din Botoșani.
  Va fi un SPECTACOL DE O ÎNALTĂ ȚINUTĂ ARTISTICĂ, cu melodii vechi și noi care vor încânta audiența.
  Sâmbătă, 7 MARTIE 2020, începând cu ora 18.00, domnii sunt poftiți să își invite doamnele la spectacol.

  Prețul unui bilet subvenționat este de 50 lei, iar pentru relații și rezervări puteți apela 0726040408 - Marcu Samir

  in Martie
 • Spectacol de teatru "ENIGMA OTILIEI" de George Călinescu
  Spectacol de teatru "ENIGMA OTILIEI" de George Călinescu
  Cu ocazia ZILEI MONDIALE A TEATRULUI vă invităm la spectacol.
   
  Actori consacrați ai teatrului bucureștean vin la Pașcani, pe scena Casei de Cultură, MARTI, 5 MAI 2020, începând cu ora 19.00, cu piesa ENIGMA OTILIEI de George Călinescu.
  Timp de aproximativ 135 de minute, cei 12 actori vor aduce în fața publicului, respectând fidel romanul de tip balzacian, povestea cu parfum de epocă a Otiliei, în regia Ancăi Sigartău.
   
  Prețul unui bilet subvenționat va fi de 50 lei.
  Pentru relații și rezervări sunați la 0726040408 - Marcu Samir
  in Martie
 • 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu
  170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu

  170 DE ANI DE EMINESCU - Sub acest generic, marți, 14 ianuarie 2020, ora 18.00, în sala Arcadia, vom marca cei 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu. Manifestarea la care își dau concursul membri ai Trupei de Teatru Prometeu a Casei de Cultură din Pașcani este realizată în parteneriat cu Liceul Teoretic "Miron Costin" - Pașcani, Liceul Tehnologic Economic "Nicolae Iorga" - Pașcani și Colegiul Național "Mihail Sadoveanu" Pașcani .
  Moderator : prof. Ionuț Hărățu.

  in Ianuarie
 • Tab 1

  "Martisorul, primavara si iubirea"

  Martisor7 martie la Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani va avea loc o expozitie de martisoare, intitulata:"Martisoare traditionale versus martisoare handmade". Vor participa mesteri populari si artizani locali. 

  Citeste mai mult

   

   

   "Ziua mondiala a teatrului de papusi"

  Teatru de papusiPe 21 martie a.c. la Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani, va avea loc  "Ziua mondiala a teatrului de papusi". In cadrul acestui eveniment va avea loc o expozitie de papusi din arhiva Teatrului pentru copii si tineret Rudolf Nesvadba al Casei de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani. 

  Citeste mai mult

 • Tab 2

  "Expozitie de icoane"

  Expozitie icoaneCasa de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani, organizeaza, pe data de 9 aprilie a.c. o expozitie de icoane, intitulata "Icoana, chipul omului indumnezeit".Galeria va fi expusa in Sala Arcadia in perioada 9 aprilie - 30 mai a.c.

  Citeste mai mult  Vor participa la Ziua Internationala a Dansului Clubul de Dans "Deam Dance" instr. Alin Hasmasan si elevii curusului de dans grecesc ai instructorului Alexandra Toderascu. 

  Citeste mai mult

Despre Casa de cultura

Casa Municipală "Mihail Sadoveanu" este o instituţie publică de cultură cu personalitate juridică finanţată din alocaţii de la bugetul local şi din venituri proprii, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Local Pașcani.

Actuala clădire a Casei de Cultură a fost inaugurată in 1960 iar din 1961 poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu născut la Pașcani. In acel an s-a realizat prima ediție a zilelor Mihail Sadoveanu, care in 2014 a ajuns la cea de a XLIII-a editie.

Aflată în centrul oraşului, Casa Municipală de Cultură găzduieşte numeroase manifestări artistice: spectacole, expoziţii, simpozioane, concursuri, conferinţe ş.a. De asemenea, aici  îşi desfăşoară activitatea mai multe cercuri culturale şi se ţin cursuri de formare profesională.

Informatii de contact

Pentru orice informatii referitoare la evenimente, cursuri sau orice alte activitati din cadrul Casei de Cultura Mihail Sadoveanu, Pascani, ne gasiti la urmatoarea adresa sau ne puteti contacta la nr de telefon de mai jos 

Adresa: Paşcani, str. Moldovei, nr. 2, judeţul Iaşi

Telefon / Fax: 0232.767.054

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.